1.Gün. (Sivas’a Gece Yolculuğu)
* 19:00 Yenibosna Airport Avm Otoparkı
* 20:00 Trump Tower Otoparkı ( P1 Katı )
* 21:00 Uzunçayır İspark Otoparkı ( E-5 Ankara Yönü )
* 21:15 Kartal Yemek Center
* 21:30 Çayırova Mc Donalds
Değerli Konuklarımız, yukarıda belirtilen kalkış noktalarından katılan misafirlerimizle Sivas’a doğru gece yolculuğuna başlıyoruz.
2.Gün. ( Sivas – Erzincan – Erzurum)
Değerli Konuklarımız, yol üzeri mola tesislerinde alacağımız ekstra kahvaltı sonrasında Çamlıbel ve Yıldızeli üzerinden Mustafa Kemal Atatürk’ün Cumhuriyetin temellerini burada attık dediği Sivas’a ulaşıyoruz. Sivas’ta ki ilk gezi noktamız 1271 yılında Sahip Ata Fahrettin Ali tarafından Mimar Kaluytan’a yaptırılan Gök Medrese olacak. Eğri minaresiyle görenleri hayrete düşüren ve hala bu minarenin kullanıldığı Anadolu’nun en eski camilerinden Ulu Cami’yi geziyor, Taşhan, Bürücüye Medresesi ve Çifte Minare gezilerimizin ardından Sivas’ tan ayrılıyoruz. İmranlı – Refahiye üzerinden 1939 ve 1992 yılında yaşamış olduğu yüksek şiddetli depremler sonrasında kurulan ve modern bir mimariye kavuşan Erzincan’a ulaşıyoruz. Şehir merkezinde yapacağımız panoramik turumuzun ardından Bakırcılar Çarşısı’nda serbest zaman veriyoruz. Öğle yemeğimizi de Erzincan’da aldıktan sonra, Aşkale üzerinden Dadaşlar diyarı Erzurum’a varıyor ve otelimize yerleşiyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
Kahvaltı: Otelde, açık büfe ve tur ücretine dahil olarak sunulmaktadır.
Öğle Yemeği: Erzincan Evin Döner. Menü fiyatları geçerlidir. Tur Ücretine dahil değildir.
Akşam Yemeği: Konaklama otelinde açık büfe veya set menü tur ücretine dahil olarak sunulacaktır.
Konaklama: Erzurum otelleri.
3.Gün. (Yakutiye Medresesi – Çifte Minareli Medrese – Oltu Taşı Çarşısı – Pasinler – Sarıkamış – Kars )
Değerli Konuklarımız, otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında Erzurum şehir turumuza başlıyoruz. 1991 yılında Turizm Bakanlığı tarafından restorasyonu tamamlanan günümüzde müze olarak kullanılmakta olan Yakutiye Medresesi’ni ziyaret ediyoruz. Erzurum’daki ilk Osmanlı Camisi olan ve dönemin mimarbaşı olan Mimar Sinan’a Lala Mustafa Paşa tarafından yaptırılan ve bugün kendi adıyla anılan camiyi ziyaret ettikten sonra Rüstem Paşa Kervansarayında (Taşhan) serbest zaman veriyoruz. Vereceğimiz serbest zamanda Oltu Taşı çarşılarında alışveriş yapma imkânı bulabilirsiniz. Erzurum’un sembolü olan Çifte Minareli Medreseyi ve Ulu Cami’yi görüp, Erzurum Evleri arasından yürüyerek Sultan Melik Mahallesinde bulunan ve Anadolu’daki mezar anıtlarının en güzel örneklerinden biri olan Üç Kümbetleri ziyaret ediyoruz. Ardından Kars’a doğru yola çıkıyoruz. Selçuklular ile Bizanslılar arasında yapılmış ilk büyük meydan muharebesinin gerçekleştiği Pasinler üzerinden Köprüköy’e ulaşıyor ve kısa bir mola veriyoruz. Aras Nehri’nin üzerinde inşa edilmiş, İlhanlı döneminde yapılmış olan Çoban Dede Köprüsü’nü görüp fotoğrafladıktan sonra Horasan üzerinden geçip yolumuzun üzerinde bulunan Peri Bacası örneklerini ve Obsidyen yataklarını görerek 1. Dünya Savaşı esnasında Kafkasya projesini gerçekleştirmek için başlatılan, sonunda bir drama dönüşen büyük harekâtın yapıldığı Sarıkamış’a ulaşıyoruz. Şehitler Anıtı’nda vereceğimiz fotoğraf molasının ardından Kars´a varıyoruz. Öğle yemeği için Kars şehir merkezinde serbest zaman veriyoruz. Öğle yemeği sonrasında Kars şehir merkezi gezimize başlıyoruz. 1877 yılından sonraki 40 yıl boyunca Rus işgalindeyken yeniden kurulan şehir, Baltık mimarisinin ülkemizde en iyi izlenebileceği merkezdir. Birbirini 90 derecelik açıyla kesen sokaklar, cepheleri süslü, kesme taş binalar ile bir Avrupa kentini andırmaktadır. 12 Havariler Kilisesini, Taş Köprü, Kars Kalesini panoramik olarak görüyoruz. Buradaki gezimizin ardından otelimize ulaşıyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.
Kahvaltı: Otelde, açık büfe ve tur ücretine dahil olarak sunulmaktadır.
Öğle Yemeği: Kars Kaz Evi (Yöresel seçmeli menü). Menü fiyatları geçerlidir. Tur Ücretine dahil değildir.
Akşam Yemeği: Konaklama otelinde açık büfe veya set menü tur ücretine dahil olarak sunulacaktır.
Konaklama: Kars Otelleri.
4.Gün (Posof – Borjomi – Tiflis – Kura Nehri – Tiflis Evleri – Juma Cami)
ÖNEMLİ: Bugün Türkgözü Sınır Kapısı’ndan Gürcistan’a geçeceğiz. Türkiye ile Gürcistan Devletleri arasında yapılan anlaşma gereği T.C. vatandaşları üzerinde T.C. kimlik numarası ve fotoğraf bulunan nüfuz cüzdanı ile geçiş yapabilmektedir.
DİKKAT: Ailesi ile birlikte (Anne ve Babanın Aynı Anda) seyahat etmeyecek olan 18 yaş altı misafirlerimizin Gürcistan’a geçişleri için NOTER den onaylı MUVAFAKATNAME almaları gerekmektedir.
Sabah otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından Hanak, Posof üzerinden Gürcistan ile Ardahan ilimiz arasında bulunan Türkgözü Sınır Kapısından geçerek Tiflis’e gitmek üzere hareket ediyoruz. Türkgözü Sınır Kapısı’nda giriş işlemlerimizi bitirdikten sonra Abhazya Türklerinin yaşadığı Akhaltsike şehrinden geçerek Gürcistan’ın diğer önemli şehri olan maden suyu ile meşhur Borjomi’de mola veriyoruz. Sonra Başkent Tiflis’e varıyoruz. Gürcistan’ın Başkenti Tiflis, 1.250.000 kişilik nüfusu, Sovyet Döneminin izlerini taşıyan mimarisi ve doğal güzelliğin yanı sıra, tarihi mekânlarıyla da oldukça ilgi odağı olan bir şehirdir. Türk restoranlarının olduğu Marjanishvili caddesinde yemek molası veriyoruz. Ardından Tiflis’i kuşbakışı görebileceğimiz Mtatsminda tepesine çıkıyoruz. Özgürlük meydanını gördükten sonra Türklerin, Azerilerin, Ermenilerin ve Gürcülerin bir arada olduğu Jardan caddesine geçiyoruz. Burada Kura Nehrinin etrafında tarihi rengârenk Tiflis Evlerini, Osmanlı Dönemi Mescidi, Hamamı gördükten sonra serbest zaman veriyoruz. Burada ki serbest zaman sonrası otelimize yerleşiyoruz. Bu akşam konaklamamız oda kahvaltı şeklinde olacaktır. Dileyen misafirlerimizle ekstra olarak yemekli Gürcü Kafkas gecesine gidiyoruz.
Kahvaltı: Otelde, açık büfe ve tur ücretine dâhil olarak sunulmaktadır.
Öğle Yemeği: Tiflis’te serbest olarak alınacaktır. Menü fiyatları geçerlidir. Tur Ücretine dahil değildir.
Akşam Yemeği: Gürcü gecesinde ekstra olarak alınacaktır. Tur programına dahil değildir.
Konaklama: Tiflis Otelleri.
5.Gün. ( Gori – Kutaisi – Gelati Manastırı – Martvili Kanyonu)
Değerli Konuklarımız, otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında Kutaisi’ye doğru yola çıkıyoruz. Gürcistan’ın en kalabalık ikinci şehri olan Kutaisi’ ye geliyoruz. Tarihte ki Kolheti İmparatorluğu’na başkentlik yapmış, altın post mitolojisine de konu olmuş bu şehirde tiyatro meydanı, Gürcistan meclis binalarını gördükten sonra sizlere öğle yemeği için serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrası Gürcistan Kilise’si tarafından Aziz ilan edilmiş olan Gürcistan’ın Kurucusu olarak kabul edilen Kral IV. David tarafından 1106 yılında inşa ettirilmiş ve Unesco Kültür Mirasları listesinde olan Gelati Manastırı’nı ziyaret ediyoruz. Kral IV. David’ in mezarının da burada olması sebebiyle Gürcü halkı için çok önemli olan bu manastırın kilise bölümünde ki frescolara bakarken gözlerinizi alamayacaksınız. Rehberimizin burada ki anlatımları sonrasında Martvili Kanyonu’na doğru hareket ediyoruz. Kanyonda dileyen misafirlerimiz yürüyüş yapabilirler dileyen misafirlerimiz kanyonun içinde bot turuna katılabilirler. Burada ki gezilerimiz sonrasında Kutaisi’de ki otelimize yerleşiyoruz.
Kahvaltı: Otelde, açık büfe ve tur ücretine dâhil olarak sunulmaktadır.
Öğle Yemeği: Kutaisi’de serbest olarak alınacaktır. Menü fiyatları geçerlidir. Tur Ücretine dahil değildir.
Akşam Yemeği: Ekstra olarak otelde veya otel dışında alınacaktır.
Konaklama: Kutaisi Otelleri
6.Gün. (Ushguli – Mestia )
Değerli Konuklarımız, otelimizde alacağımız kahvaltı sonrasında Mestia’ya doğru yola çıkıyoruz. Mestia’ya ulaşıyor ve dileyen misafirlerimizle Ushguli Köyü ekstra turumuzu gerçekleştiriyoruz. Ardından Mestia’yı gezmeye başlıyoruz. 12.YY’dan kalma Svan savunma kulelerinin arasında kurulmuş olan Mestia sizleri tam anlamıyla mest edecek. Zurildi Dağı’na kurulmuş olan telesiyejler ile dağın tepesine çıkmak ve Kafkas Dağları’nın inanılmaz manzarasını yakalama şansına sahip olacağız. Gezilerimiz sonrasında otelimize yerleşiyoruz.
Ekstra Ushguli Turu: Mestia şehir merkezinde bizleri bekleyen 6 kişilik ciplerimize binerek doğanın içinden patika yollarda yapılan yolculuktan sonra Enguri Nehri’nin doğuş noktası olan Ushguli’ye varıyoruz. Kafkas Dağları’nın eteklerinde kurulmuş olan bu köy en çok Svan kulesinin bir arada bulunduğu yer olma özelliğini taşımaktadır. Gürcistan’ın en yüksek noktası olan 5193 metre yüksekliğindeki Shkhara Dağı’nı ve Kafkas Dağları’nı görüyoruz. Atların, ineklerin ve domuzların serbestçe dolaştığı köyün sokaklarında yürüyüş yapıyoruz. Svan Etnografya müzesini ziyaret ettikten sonra Enguri Nehri’nin kıyısında serbest zaman veriyoruz. Serbest zaman sonrası bizleri bekleyen ciplerimize binerek Mestia’ya geri dönüyoruz.
Sabah Kahvaltısı: Otelde açık büfe veya set menü olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği: Bölge Restoranlarında ekstra olarak alınacaktır. ( Tur ücretine dahil değildir. )
Konaklama: Mestia Otelleri.
Akşam Yemeği: Ekstra olarak otelde veya otel dışında alınacaktır.
7.Gün. ( Zugdidi – Batum – Ali ve Nino Heykeli – Tiyatro Meydanı )
Değerli konuklarımız, otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrası Zugdidi’ye doğru yola çıkıyoruz. Megrelya Prensliğinin başkenti Zugdidi’de yönetim binası olarak inşa edilmiş Dadiani Sarayı’nı ve botanik bahçesini geziyor ve Batum’a doğru yola çıkıyoruz. Gürcistan / Adjara bölgesine geçiyoruz. Batum şehir merkezine geliyor Tarihi Orta Camii, Piazza Meydanını, Piazza Saat Kulesini, Gürcü Ortodoks Kilisesini, Ermeni Ortodoks Kilisesini, Avrupa Meydanını, Medea Heykeli’ni, Poseidon Anıtını, Tiyatro Binasını, Batum Limanı’nı geziyoruz. Batum Bulvarı’nda gezinti yaptıktan sonra alışveriş için serbest zaman vereceğiz. Batum gezimizi sonlandırıp otelimize yerleşiyoruz.
Sabah Kahvaltısı: Otelde açık büfe veya set menü olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği: Bölge Restoranlarında ekstra olarak alınacaktır. ( Tur ücretine dahil değildir. ).
Konaklama: Batum Otelleri.
Akşam Yemeği: Ekstra olarak otelde veya otel dışında alınacaktır.
8.Gün. ( Ayder – Zilkale – Sürmene )
Değerli konuklarımız, otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında, Sarp Sınır Kapısı’na geliyor ve Türkiye’ye dönüş işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Ardından Çamlıhemşin’e ulaşıyoruz. Dileyen misafirlerimiz ile birlikte ekstra organizasyonlarımızı yapıyoruz. Ekstra organizasyonlarımızın ardından 2010 yılında Berlin Uluslararası Film Festivali’nde ülkemize “Altın Ayı” ödülünü getirmeyi başaran “Bal” filminin çekimlerinin gerçekleştiği 1350 metre yükseklikte bulunan zengin bitki örtüsü ve kaplıca suları ile ünlü Ayder Yaylası’na geliyoruz. Gelin Tülü Şelalesi, Horon Düzlüğü gezilerimizi tamamlayıp, yaylada serbest zaman veriyoruz. Serbest zamanımızın ardından Rize bezi fabrikasına gidiyoruz. Rize dokumalarının tarihini ve yapılışını dinledikten sonra alışveriş yapabilmeniz için sizlere serbest zaman veriyoruz. Sonrasında bölgenin en önemli tarım ürünlerinden biri olan çay bitkisinin demliğimize gelene kadar geçirdiği aşamaları görmek için çay fabrikası ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Burada yapacağımız alışverişin ardından bıçakları ile meşhur Sürmene’ye geliyoruz. Çeliğe maharetli ustalar tarafından nasıl şekil verildiğine dair bilgiler aldıktan sonra alışveriş yapabilmeniz için sizlere serbest zaman veriyoruz. Alışverişlerimizin ardından otelimize yerleşiyoruz.
1.Seçenek: Zilkale – Palovit Şelalesi Gezisi: Çamlıhemşin’den bineceğimiz minibüslerle “Sevdaluk” dizisinin çekimlerinin de yapıldığı Şenyuva Köyü’nü görüyor, Çinçiva Köprüsü’nde fotoğraf molası veriyoruz. Ardından Fırtına Vadisi üzerinde yükselen Zilkale’ye geçiyoruz. Tıpkı bir kartal yuvasını andıran kaleyi geziyoruz. Ardından Zilkale’ den ayrılıyor, Palovit Şelalesi’ne gidiyor ve fotoğraf molası veriyoruz. Ardından Çamlıhemşin’e dönüyoruz. (Ekstra)
2.Seçenek: Fırtına Deresinde Rafting; yaklaşık 1,5 saat süren uzman eğitmenlerin vermiş olduğu bilgiler ışığında hafif bir parkurda Rafting. (Ekstra)
Sabah Kahvaltısı: Otelde açık büfe veya set menü olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği: Pınar Alabalık Tesislerinde alınacaktır. Menü Fiyatları geçerli olup tur ücretine dahil değildir.
Konaklama: Trabzon Otelleri
Akşam Yemeği: Konaklama otelinde açık büfe veya set menü olarak tur ücretine dahil olarak sunulacaktır.
9.Gün. ( Sümela Manastırı – Ayasofya – Atatürk Köşkü )
Değerli Konuklarımız, Otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrası Altındere Milli Parkı’na hareket ediyoruz. Bir yanımızda Coşandere diğer yanımızda yemyeşil bitki örtüsü manzarası eşliğinde Altındere Vadisi boyunca ilerliyor Altındere Milli Parkı’na ulaşıyoruz. Buradan bineceğimiz minibüsler ile Sümela Manastırı’na çıkıyoruz. Atina’lı Barnabas ile Sophronios adlı iki keşiş tarafından 4.yy’da kurulan, Trabzon İmparatoru III. Aleksios Komnenos döneminde (1349-1390) önem kazanan Sümela Manastırı gezimizde Meryem Ana Kilisesi, öğrenci odaları, ayazma, su kemerleri ve freskleri göreceğiz. Eşsiz bir manzaraya sahip Sümela Manastırı’nı geride bırakıp otobüsümüzün yanına geliyoruz. Trabzon şehir merkezine doğru yola çıkıyoruz. Trabzon gezimize, Soğuksu Mevkii’nde bulunan Konstantin Kabayanidis isimli armatör tarafından 19 yy. sonlarından İtalyan Barok mimarisinde yaptırılmış, 1923 Lozan Anlaşması’nda ki ek maddeye göre Türkiye ile Yunanistan arasındaki nüfus mübadelesi sonucunda hazineye kalan ve Atatürk’ün iki kez ziyaret ettiği, vasiyetinin bir kısmını yazdığı Atatürk Köşkü ile başlıyoruz. Buradaki gezimizi tamamlayıp Ortahisar Mahallesi’nde bulunan Trabzon Ayasofya’ya hareket ediyoruz. Kommenos Ailesi tarafından 13.Yy’da inşa edilen ve Kutsal Bilgelik anlamına gelen Ayasofya Camii gezimizi gerçekleştiriyoruz. Trabzon Hasırı, kazaziye ve telkari sanatını göreceğimiz gümüşçümüzde anlatımları dinliyor, alışveriş molası veriyoruz. Molamızın ardından Samsun istikametine doğru yola çıkıyoruz. Samsun’da bulunan otelimize yerleşiyoruz.
Sabah Kahvaltısı: Otelde açık büfe veya set menü olarak alınacaktır.
Öğle Yemeği: Bölge Restoranlarında ekstra olarak alınacaktır. ( Tur ücretine dahil değildir. )
Konaklama: Samsun Otelleri.
Akşam Yemeği: Konaklama otelinde açık büfe veya set menü olarak tur ücretine dahil olarak sunulacaktır.
10.Gün. ( Samsun – Bandırma Vapuru – Sinop – Cezaevi )
Değerli Konuklarımız, otelimizde alacağımız açık büfe kahvaltı sonrasında Samsun gezimize başlıyoruz. 19 Mayıs 1919 yılında Atatürk ve silah arkadaşlarının Bandırma Vapuru ile ulaştığı, Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımlarının atıldığı şehir Samsun’da. Samsun halkının ünlü heykeltıraş Heinrich Krippel’e yaptırmış olduğu İlk Adım Parkı’nda bulunan Onur Anıtı’nı ziyaret ediyoruz. Ardından Ata’mızı ve silah arkadaşlarını Samsun’a getiren, 1960 yılında gün ışığına çıkan ve günümüzde İstanbul Deniz Müzesi’nde muhafaza edilen orijinal vapurun projesi kaynak alınarak inşa edilen Bandırma Vapuru’nu geziyor ve Sinop’a doğru yola çıkıyoruz. Türkiye’nin kuzeydeki en uç noktası olan Sinop’a ulaşıyoruz. Öğle yemeğimizi meşhur Sinop mantısı ile aldıktan sonra Sinop Kalesi’ne çıkıyoruz. Sinop sahiline hâkim bir noktada bulunan kalenin burçlarında manzaranın tadını çıkarıyoruz. Sinop’un en gelişmiş el sanatlarından biri olan maket kotra yapımı için serbest zaman veriyoruz. Sizlere vereceğimiz kısa molanın ardından Aldırma Gönül’ün yazıldığı ve Parmaklıklardan Ardında, Tatar Ramazan gibi dizilerin çekimlerinin gerçekleştirildiği Tarihi Sinop Cezaevi Müzesi’ne hareket ediyoruz. Cezaevi Müzesi gezimizin ardından dönüş yolculuğumuza başlıyoruz. Sizleri almış olduğumuz noktalar bırakarak bir başka Coral Travel organizasyonunda görüşmek dileği ile sizlere veda ediyoruz.
Kahvaltı: Otelde, açık büfe ve tur ücretine dâhil olarak sunulmaktadır.
Öğle Yemeği: Örnek Mantıda ekstra olarak alınacaktır. Menü Fiyatları geçerlidir. Tur ücretine dahil değildir.
Akşam Yemeği: Turun son günü olması sebebi ile yol üzerinde dinlenme tesislerinde alınacaktır. Tur ücretine dahil değildir.
Konaklama: Bu gece otel konaklaması yoktur.
Gezi Ücretine Dâhil Olan Hizmetler
Gezi Ücretine Dâhil Olmayan Hizmetler